Διαμαγνητική Αντλία

Τι είναι η διαμαγνητική αντλία CTU Mega 20;

Η θεραπεία με διαμαγνητική αντλία αποτελεί μία πρωτοποριακή μεθοδολογία στη μη-επεμβατική ιατρική αποκατάσταση. Είναι εξοπλισμένη με έναν ισχυρό παλμικό μαγνήτη 2,2 Tesla (20.000 Gauss) - 7Hz και σχεδιάστηκε για να βοηθά στη θεραπεία μυοσκελετικών παθήσεων, όπως το οστικό οίδημα, με ανώδυνο, φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Η καινοτομία της διαμαγνητικής αντλίας έγκειται στην εκμετάλλευση του φαινομένου του διαμαγνητισμού, ενός φυσικού χαρακτηριστικού που έχουν κάποια υλικά, όπως τα υγρά και τα κύτταρα του ανθρώπινου σώματος, αλλά και πολλά φαρμακευτικά μόρια. Όταν αυτά τα υλικά εκτεθούν σε ένα εξωτερικό μαγνητικό πεδίο, δεν έλκονται προς την πηγή του πεδίου, αλλά αντιδρούν, εκτελώντας μια κίνηση απομάκρυνσης. Αυτό συμβαίνει επειδή η διάταξη των μοριακών τους συστατικών αλλάζει και παράγει απωθητική δύναμη. Έτσι, μπορεί να μετακινηθεί υγρό από ένα επίπονο οίδημα και να εισχωρήσουν φαρμακευτικές ουσίες από κρέμες και gel βαθιά μέσα στο δέρμα, στην πηγή του προβλήματος.
Τι περιλαμβάνει η θεραπεία με διαμαγνητική αντλία;
Η θεραπεία σας ξεκινά με τη δωρεάν πρώτη αξιολόγηση και τον καθορισμό της κλινικής εικόνας και των αναγκών σας. Έπειτα, οργανώνουμε ένα πλάνο δράσης, που θα περιλαμβάνει 1-2 εβδομαδιαίες συνεδρίες και συνδυαστική θεραπεία με άλλες μεθόδους φυσικοθεραπείας, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.
Για ποιες παθήσεις συνίσταται η θεραπεία με διαμαγνητική αντλία;
Η διαμαγνητική αντλία χρησιμοποιείται στην αθλητιατρική, τη ρευματολογία, την ορθοπαιδική, την τραυματολογία, τη φυσικοθεραπεία, την αποκατάσταση κ.ά.
Μία από τις πιο διαδεδομένες παθήσεις που θεραπεύει είναι το οστικό οίδημα, την παρουσία δηλαδή υγρού ή φλεγμονής μέσα στο οστό. Συνήθως, το οστικό οίδημα προκαλείται από μια τραυματική κατάσταση, όπως μια κάκωση ή ένα κάταγμα, αλλά μπορεί να προκληθεί και από μακροχρόνιες καταστάσεις, όπως η οστεοαρθρίτιδα.

Επίσης, η διαμαγνητοθεραπεία χρησιμοποιείται σε διάφορες παθήσεις, όπως:

• Τενοντίτιδες και τενοντοπάθειες διαφόρων ειδών και αιτιών
• Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
• Διαστρέμματα
• Δισκοπάθεια
• Ινομυαλγία κ.ά.

Αποτελεί μια αποτελεσματική λύση για θεραπείες σε τραυματισμένο δέρμα με πληγές, σε διαβητικό πόδι και σε μετεγχειρητικά τραύματα, μιας και δεν έρχεται σε άμεση επαφή με την επιδερμίδα. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις όπου ο ασθενής είναι ακινητοποιημένος, αλλά και απευθείας πάνω από επιδέσμους ή γύψους.

Η διαμαγνητική αντλία έχει πολλαπλές εφαρμογές στην ιατρική και τη χρησιμοποιούν εξειδικευμένα κέντρα διαμαγνητοθεραπείας και φυσικοθεραπείας, όπως το PHYSIO4U στο Ρέθυμνο.
Η διαμαγνητοθεραπεία προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον ασθενή, καθώς είναι μια μη επεμβατική και εντελώς ανώδυνη μέθοδος. Αποτελεί έναν ευέλικτο τρόπο θεραπείας που προσαρμόζεται στις συγκεκριμένες ανάγκες των ασθενών. Η ιδιαίτερη τεχνική που χρησιμοποιείται μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως μετά την εμφάνιση του τραύματος ή και κατά τις προεγχειρητικές και μετεγχειρητικές φάσεις, για να επισπεύσει την ανάρρωση.

Επιπλέον, διευκολύνει την εισαγωγή φαρμακευτικών ουσιών στο σώμα χωρίς τη χρήση βελονών. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον ασθενή που βρίσκεται σε πόνο σε ό,τι αφορά την άνεσή του και τη δυνατότητα επανάληψης της θεραπείας όσες φορές χρειάζεται, χωρίς ταλαιπωρία. Η διαμαγνητική θεραπεία είναι μια ασφαλής μέθοδος για την αντιμετώπιση διαφόρων μυοσκελετικών καταστάσεων και θεωρείται μία ευχάριστη διαδικασία.

Τι πρέπει να ξέρετε για το πρώτο σας ραντεβού

Ελάτε προετοιμασμένοι για το πρώτο σας ραντεβού στο κέντρο φυσικοθεραπείας PHYSIO4U και γλιτώστε πολύτιμο χρόνο, έχοντας μαζί σας όλα εκείνα που χρειάζονται για να ξεκινήσουμε την αξιολόγηση του προβλήματός σας άμεσα!
N

Φαρμακευτικές αγωγές

Σημειώστε τα φάρμακα που λαμβάνετε και ενημερώστε τον φυσικοθεραπευτή σας κατά την αξιολόγηση του προβλήματος που αντιμετωπίζετε.
N

Πρόσφατες εξετάσεις

Φροντίστε να έχετε μαζί σας την τελευταία ιατρική διάγνωση, καθώς και τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα οποιωνδήποτε εξετάσεων έχετε κάνει, όπως ακτινογραφίες, αξονικές (CT scans) ή μαγνητικές τομογραφίες (MRI ) κ.λπ.
N

Άνετος ρουχισμός

Φορέστε άνετα ρούχα, ιδιαίτερα στην περιοχή του σώματος που εμφανίζει το πρόβλημα και τον πόνο. Αυτό θα καταστήσει ευκολότερη την πρόσβαση του φυσικοθεραπευτή στην εν λόγω περιοχή και θα βοηθήσει να διεξαχθεί η θεραπεία με την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα. Επίσης, το άνετο ντύσιμο θα συμβάλει στη δική σας άνεση κατά τη διάρκεια της συνεδρίας και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.